Sam får energi, når han skater på Streetdome

”Streetdome på Haderslev Havn blev hurtigt et af mine yndlingssteder. Jeg skater for at holde mig i gang, fordi det gør mig glad og fordi det giver mig energi.”

”Streetdome på Haderslev Havn blev hurtigt et af mine yndlingssteder. Jeg skater for at holde mig i gang, fordi det gør mig glad og fordi det giver mig energi.”

Sådan siger Sam Hodgkins på 23, der flyttede fra Aarhus til Haderslev i 2019 for at studere lyddesign på Sonic College.

Det er en populær uddannelse. Da Sam søgte ind, var der omkring 120 ansøgere til de 38 pladser, der blev oprettet.

”Jeg var selvfølgelig lidt betænkelig ved at flytte til en ny by, men jeg kom ind og tænkte, at så var det nu, chancen skulle tages.”

På uddannelsen, som er en professionsbachelor på UC Syd, lærer man blandt andet at lave lyd til post-produktion på film, podcast eller radio, og fagene kommer vidt omkring fra at lære om strøm og spænding til også at fokusere på musikvidenskab.

Haderslev er det eneste sted, man kan tage uddannelsen, og derfor var det her, Sam flyttede til. Og selvom det var hårdt i starten, har han ikke fortrudt sin beslutning.

”Inden jeg startede, havde jeg to sabbatår, hvor jeg var på højskole og ude at rejse, så udover at jeg skulle vænne mig til en ny by, skulle jeg også vænne mig til en ny hverdag med 36 timers undervisning om ugen. Så det var en stor omvæltning for mig, men det er kun blevet bedre og bedre hen ad vejen.”

Det er sket i takt med, at han har lært folk bedre at kende og fået en omgangskreds. Et af de første steder, Sam tjekkede ud, var Streetdome, hvor han hurtigt blev en del af livet og fællesskabet.

”På Streetdome har vi et rigtig godt fællesskab, Jeg skater sammen med mange af mine medstuderende, men er også med til at lave musik-arrangementer og andre ting hernede.”

De fleste af dem, der læser på Sams studie, er kommet til fra andre dele af landet, og det er også med til at styrke sammenholdet.

”Der er altid noget at lave i weekenderne. Man finder en fest eller går på værtshus, og ellers så finder man nemt en flixbus hjem til vennerne i Aarhus, men det bliver efterhånden mindre og mindre som netværket vokser.”

Når Sam får besøg af sin familie eller vennerne fra Aarhus, så viser han gerne rundt i byen – både i den flotte, gamle bydel og på den moderne havn, hvor Streetdome, som er et særligt kendetegn for byen, ligger.

”Det kan godt være, det er Haderslev og ikke Aarhus, som jeg kom fra. Men det kan også noget. Det er en smuk og hyggelig by, og den kan noget andet.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
[responsivevoice_button voice="Danish Female" buttontext="— Læs op"]