Fandt sammenholdet i Gram

Familien Møller Nielsen består af Henrik (34), Heidi (34) og parrets tre børn på 5 år, 3 år og en lille ny på to måneder. Parret har været bosat nær slotssbyen Gram siden 2012, hvor de købte den 380 m2 store tidligere landsbyskole ved Vester Lindet.

Familien Møller Nielsen består af Henrik (34), Heidi (34) og parrets tre børn på 5 år, 3 år og en lille ny på to måneder. Parret har været bosat nær slotssbyen Gram siden 2012, hvor de købte den 380 m2 store tidligere landsbyskole ved Vester Lindet.

Både Henrik og Heidi var nyuddannede økonomer, da de for fem år siden flyttede fra Aarhus til landsbyen Vester Lindet i Gram.

– Jeg havde fået job som konsulent i Haderslev Kommune og vi stod for at skulle stifte familie. I starten lejede vi et hus af min daværende teamleder og da vi havde boet i Gram i tre måneder, vidste vi, at vi ikke ville herfra igen. En ting var, hvor store, velholdte og charmerende boliger vi kunne få for pengene, men lige så vigtigt var det, hvor godt vi blev taget imod. Efter tre måneder havde vi lært rigtigt mange nye mennesker at kende, op oplevede, at man kom hinanden meget ved på en rigtigt god måde. Da vi boede i lejlighed i Aarhus kendte vi ikke naboerne i opgangen, fortæller Henrik.

Hverdagen skal fungere
Jobmæssigt er parret meget glade for hver deres arbejde. Når Heidi vender tilbage på sit job efter endt barsel, er det i Miljøstyrelsen i Arnum, der ligger et kvarters kørsel fra parrets bolig.

– Før jeg fik job i Miljøstyrelsen, havde jeg ikke lige reflekteret over, at der lå så stor en statslig arbejdsplads hernede, men det fik jeg hurtigt øjnene op for – og i dag har jeg mit drømmejob, forklarer hun.

– Folk har måske en bestemt opfattelse af, hvor en økonom gerne vil arbejde, men jeg har ikke behov for at arbejde hos et højtprofileret sted som f. eks. Mærsk. Det vigtigste for mig har altid været at stifte familie. Det har været vigtigere for mig at skabe nogle rigtig gode rammer for et godt familieliv og i mindre grad gå efter et højtprofileret drømmejob. Det, der gør, at man er lykkelig i sit liv, er jo egentlig ikke, at ens job er 10 % bedre end et andet job, hvis ikke hverdagen og famlielivet fungerer. Her fungerer familien og jeg har et rigtig godt job med masser af karrieremuligheder, siger Henrik.

 

Fandt sammenholdet i Gram

For en million kroner drømmehus
Allerede da Heidi så parrets nuværende bolig, en knap 400 kvadratmeter gammel muremestervilla fra 1912, der tidligere har fungeret som landsbyskole, var hun solgt til huset og den 4.000 m2 store grund med tilhørende frugtlund, hvor børnene kan plukke løs af æbler, moreller, pærer, blommer, kirsebær eller stikkesbær.

– Vi kom fra en lejlighed i Aarhus og syntes, vi gjorde et fantastisk kup. Vi gav en million kroner for huset og har efterfølgende brugt ca. 500.000 kr. på nyt bad, nyt bryggers og ny garage, forklarer Heidi.

Med to gode jobs betyder det, at parret har masser af luft i økonomien til daglig.

– Det betyder alverden, at vi ikke sidder stramt i det. Vi kan prioritere at spise stort set udelukkende økologisk eller lokalt producerede varer. Vi har to biler. Vi kan komme ud at rejse en gang om året og kan købe en ny vaskemaskine, hvis den går i stykker. Det ville vi ikke have kunnet i Aarhus, siger Heidi.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin