Flytning gav luft under vingerne

Rasmus Ørskov (35) og Monika Mogensen (25) flyttede sidste år fra København til Haderslev med børnene Adam (2 år) og Freja (1 år) for at få en bedre balance mellem familie-og arbejdsliv.

Med Monika Mogensens familie på Falster og Rasmus Ørskovs familie i Herning, var der ikke et oplagt geografisk sted for parret at slå sig ned, da Rasmus Ørskov sidste år blev færdig som statsautoriseret revisor. Han tog sidste del af sin uddannelse, mens han arbejdede hos Deloitte i København. I den periode var parret bosat på Islands Brygge, mens Monika Mogensen læste på Musikkonservatoriet i Aarhus og pendlede mellem de to storbyer, indtil hun blev gravid med parrets ældste barn. Da hun blev gravid med parrets yngste barn, der nu er knapt et år, satte parret sig ned for at finde ud af, hvad der var vigtigt for dem som familie.

– Jeg har i mange år haft fuldt tryk på karrierepedalen, hvor jeg bl.a. har været udstationeret til London og New Zealand for revisionsfirmaet BDO og siden arbejdede mellem 50 og 80 timer om ugen hos Deloitte i København. De prioriteter ændrede sig, da vi fik børn. Jeg ville selvfølgelig gerne få det bedste ud af den uddannelse, jeg tog som statsautoriseret revisor – og det var at blive partner, men i et firma med små og mellemstore kunder, for jeg vil gerne have plads til familie og fritid ved siden af, fortæller Rasmus Ørskov.

Da han blev tilbudt muligheden for at blive partner hos Beierholm, greb han muligheden.

Det nære fællesskab
Monika og Rasmus satte sig ned, kiggede på Danmarkskortet og talte deres individuelle og fælles prioriteter igennem.

– Vi var begge enige om, at vores børn ikke skulle voksne op i en baggård. Vi ville gerne have hus og have i et bynært område, så vores børn på sigt har nemt ved selv at komme rundt. Der skulle være en god udsigt, natur tæt på, kort afstand til butikker, institutioner, skole, job og fritidsaktiviteter. Og så skulle der være mulighed for at dyrke vores fritidsinteresser, musik og svæveflyvning, fortæller Monika Mogensen.

Parret mødte hinanden gennem et orkester i Rødovre, hvor de begge spillede. Rasmus er desuden passioneret svæveflyver og vandt VM i Svæveflyvning i 2018. Derfor skulle parrets bolig heller ikke ligge alt for langt væk fra en flyveplads.

I forbindelse med et generationsskifte hos revisionsfirmaet Beierholm opstod muligheden for at blive partner for Rasmus Ørskov. Han sagde ja til et tættere forhold til sine kunder, en bedre balance mellem arbejds- og familieliv og en bopæl, der til den ene side ligger godt to kilometer fra Rasmus Ørskovs arbejdsplads i centrum og til den anden side har tre kilometer til Haderslev Dyrehave.

– I første omgang flyttede vi til Dalby ved Kolding, men vi faldt ikke til og det var besværlig at komme til og fra byen med det offentlige, når Rasmus havde bilen, så jeg var meget låst. Vi overvejede også at købe hus i nogle af de større byer, men vi ville gerne have det nære fællesskab og være en del af det hyggelige miljø i en mindre by, der stadig er så stor, at børnene i det mindste kan gå i skole til og med gymnasiet uden at skulle med bus eller tog bare for at komme i skole, besøge venner eller er afhængige af at blive kørt af os, siger Monika Mogensen.

Mulighed for at gå hjemme med børnene
Parret faldt for et knap 200 kvadratmeter stort to-plans hus fra 1960erne med udsigt til Haderslev Dam. Stuen er nu indrettet med køkken/alrum, legeværelse i stueplan og 1. sal, to badeværelser, kontor og fjernsynsstue og musikrum. Skråt over for parrets hus ligger stien til Dyrehaven.

– Prisen er en helt, helt anden end i København. Havde vi købt et tilsvarende hus på Amager kunne det let have kostet plus 5 mio. kr. og været i dårligere stand. Det ville selvfølgelig betyde meget for vores hverdag. Vi ville have et hus, der fungerede med det samme, var tæt på naturen og have råd til, at Monika kunne gå hjemme her i de år, børnene er små, forklarer Rasmus Ørskov.

Samtidig med, at parret bevidst har valgt, at Monica går hjemme med børnene indtil de skal i børnehaven, er der også mange muligheder for at dyrke parrets fælles interesse for musik og Rasmus interesse for svæveflyvning.

– Vi holder os glade og bevarer vores overskud ved at have tid og råd til en hobby. Det er dejligt, vi kan komme på flyvepladsen, når vi vil, siger Monika Mogensen, der synger i Vor Frue Cantori i Domkirken hver torsdag aften.

Allervigtigst er dog det familieliv, de har skabt i Haderslev:

– Jeg kan høre børnene, når vi går tur – hvad de siger og snakker om til hinanden. Det kunne jeg ikke i København, hvor der var meget larm over det hele. Når man er født på landet, sætter man pris på at kunne gå ti meter og så slippe børnene løs i trygge omgivelser. Jeg er også meget taknemmelig over, jeg kan vælge at gå hjemme med børnene, have dem tæt på hele tiden og se deres udvikling. Det er en stor gave. Selvom Rasmus vælger at arbejde lidt mere, for at jeg kan gå hjemme, er han stadig glad og har overskud, fordi vi har bosat os i en mindre by og har en anden luft i økonomien, forklarer Monika, der glæder sig til børnene bliver større, så familien kan bruge de aktivitetstilbud, der findes i kommunen.

– Der er virkelig mange muligheder for børnene – det er et kæmpe plus ved Haderslev.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
[responsivevoice_button voice="Danish Female" buttontext="— Læs op"]