Murermestervillaen med masser af plads

Familien Helbo Mauritsen består af Annelene på 44 år og Phillip på 43 år, der begge arbejder som AD’ere og grafiske designere. Sammen har de en pige på 13 år, en dreng på 9 år og tvillinger på 3 år. Parret er netop flyttet til Haderslev fra Skanderborg.

Familien Helbo Mauritsen består af Annelene på 44 år og Phillip på 43 år, der begge arbejder som AD’ere og grafiske designere. Sammen har de en pige på 13 år, en dreng på 9 år og tvillinger på 3 år. Parret er netop flyttet til Haderslev fra Skanderborg.

Det er 18 år siden, Annelene og Phillip Helbo mødte hinanden på Højer Designskole i Sønderjylland. Siden rykkede parret nordpå, først til Aarhus og siden til Skanderborg. Efter 18 år i Østjylland flyttede parret med deres fire børn for nylig tilbage til Sønderjylland, hvor de har købt en gammel murermestervilla på godt og vel 300 m2 på Aastrupvej i Haderslev.

– Vi ville gerne tættere på vores familie i nærheden af Rødding og Vejen og havde også brug for mere plads i takt med vores familie er vokset, forklarer Annelene.

Parret kiggede på hus i både Kolding, Rødding, Haderslev og Vejen, før de faldt for den smukke murermestervilla fra 30erne.

– For mig er Sønderjylland helt klart noget, der giver mig en følelse af at være ’hjemme’, som jeg ikke kan forklare. Det er bare en følelse. Og Haderslev minder meget om det, vi kom fra i Skanderborg: Her er også tæt til natur og vand, byen er charmerende og her er rart at være. Og så kunne vi ovenikøbet få et stort og dejligt hus sammen med alle de gode ting, Skanderborg havde, fortæller Annelene.

Murermestervillaen med masser af plads

God hjælp fra Erhvervsrådet
Phillip havde aldrig været i Haderslev før, men faldt alligevel hurtigt for byen:

– Jeg blev meget positivt overrasket, da vi kørte herned, for jeg syntes, der så virkelig fedt ud hernede. Jeg kan huske, at jeg tænkte, vi sagtens kunne finde noget at bo i her, for der lå rigtig mange superfine huse. Vi havde også kigget på mange attraktive huse i Kolding, men der var altid en hage ved dem. Her fandt vi lige det, vi gerne ville have og her er det, vi skal bruge, siger Phillip, der allerede efter et par uger var til sin første SønderjyskE-kamp med sønnen Jeppe, der også har fundet et fodboldhold i Haderslev.

Til en start arbejder Annelene delvist hjemmefra, og har også en kontorplads hos HER. Phillip leder efter et permanet kontor i byen, og sidder også midlertidigt i lokalerne hos Haderslev Erhvervsråd.

– Inden vi kunne overtage huset, boede vi midlertidigt i et sommerhus i Hejsager og havde svært ved at få arbejdsro. Så ringede vi til Haderslev Erhversråd, der tilbød os en skrivebordsplads med det samme, hvilket var en stor hjælp. I det hele taget har vi fået en meget åben modtagelse og er blevet godt hjulpet, også med at få fire børn indmeldt i skole og få plads i institution til vores tvillingepiger. Der har hele tiden været en løsning på tingene, siger Annelene.

– Det har betydet rigtig meget, at vi er blevet taget så godt imod, og vi har været glade for muligheden for at sidde hos Haderslev Erhvervsråd. Det har gjort det så nemt at starte ud her, siger Phillip, der bl.a. arbejder for kunder som LEGO, Danfoss og Belid.

Meget at byde på
I løbet af de ni år, parret boede i Skanderborg, udviklede byen sig mere og mere. Den udvikling tror parret også kommer til at ske for Haderslev.

– Jeg har tit tænkt, at det giver god mening, det er udenfor de største byer man skal starte noget nyt op eller være med til at føre noget videre. Og jeg tror, at der er en tendens i tiden, hvor mange børnefamilier vil kunne se muligheder i at bosætte sig udenfor de største byer. Provinsen har faktisk ret meget at byde på og der er også noget undervurderet ved Sønderjylland, både hvad angår kunst, kultur og virksomheder. Der er gang i rigtig mange ting her i Haderslev, og de planer, man f. eks. har for midtbyen, tror jeg sagtens kan føre meget mere med sig, siger Annelene.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin