Plads til et roligt børneliv

Louise Stockmarr Olsen (38) og René Stockmarr Olsen (33) havnede lidt tilfældigt i Haderslev, da hun fik job i kommunen, men siger i dag, at de håber at blive boende i den sønderjyske by for livet sammen med børnene Klara Hannah (6) og Konrad (3).

Louise Stockmarr Olsen (38) og René Stockmarr Olsen (33) havnede lidt tilfældigt i Haderslev, da hun fik job i kommunen, men siger i dag, at de håber at blive boende i den sønderjyske by for livet sammen med børnene Clara Johanna (6) og Konrad (3).

De første par år efter Louise Stockmarr Olsen blev færdiguddannet som historiker, arbejdede hun i vikariater i bl.a. Vejen og Kolding, hvor hun og manden René Stockmarr Olsen har boet i en årrække. Han er uddannet maskimester og arbejdede i Hedensted og trangen til at købe eget hus var stor hos dem begge.

– Vi var klar til at købe vores eget, men turde ikke rigtigt, fordi vi ikke vidste, hvad der ville ske i vores arbejdsliv. Derfor blev aftalen, at vi ville slå os ned der, hvor jeg fik en fast stilling, om det så var i Aarhus eller Tønder eller noget helt tredje, forklarer Louise Stockmarr Olsen, der oprindeligt kommer fra Bolderslev ved Tinglev.

Skæbnen ville, at det blev i Haderslev Kommune, Louise Stockmarr Olsen blev tilbudt et fast job som digitaliseringskonsulent. Kort efter blev René Stockmarr Olsen tilfældigvis tilbudt et job i Rødekro – og parret besluttede sig derfor for at købe hus i Haderslev.

– Jeg har boet i Haderslev som barn og var enige om, at Haderslev var en god by at etablere sig i, men vi havde også et ønske om at komme væk fra Kolding, hvor vi begge syntes, der var for meget tryk på og for meget larm. Det var svært at finde et hus, hvor der ikke var larm fra ringvejen eller motorvejen.  I Haderslev er man også mere åbne og har et andet værdisæt, hvor der er plads til alle, forklarer Louise Stockmarr Olsen.

Plads til et roligt børneliv

Børn har lov at være børn’
Parret fandt deres nye hus i den vestlige del af Haderslev – også mere eller mindre tilfældigt.

– Vi havde set en del boliger og faldt over vores nuværende hus på nettet og talte om, hvorvidt vi ikke skulle prøve en ny strategi – og simpelthen bare byde på huset uden at have set det først. Det gjorde vi og blev ringet op af mægleren, der gerne ville vise os huset sammen med to andre, forklarer René Stockmarr Olsen.

’Det kan du godt glemme’, tænkte Louise Stockmarr Olsen, da hun så parrets nuværende hus første gang – en muremestervilla fra 1950 på 244 kvadratmeter.

– Det så meget småt ud set udefra, men da vi kom, blev jeg meget overrasket. Det kunne faktisk en helt masse, fortæller Louise, der sammen med René bl.a. faldt for de lyse stuer, hemsen ved børneværelserne, haven med den store teresse, tilbygningen med udsigt til haven og den bynære beliggenhed.

– Vi havde slet ikke undersøgt, hvor skolerne og institutionerne lå, så det var en kæmpe bonus, at skolen kun ligger fem minutter herfra, fortæller René Stockmarr Olsen, der sammen med resten af familien er faldet godt til.

– Vi ville gerne have en lidt mere rolig hverdag, hvor der var tid til hinanden og mere plads til et godt børneliv. Det har vi fået her. Tingene er mere afslappede og børn har mere lov til at være børn og skal ikke skynde sig at blive voksne, siger Louise Stockmarr Olsen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin