Search
Close this search box.

Kultur

Overalt i Haderslev Kommune kan man mærke historiens vingeslag. Det er en af grundene til, at Haderslev Kommune i 2006 blev en af Danmarks fire første kulturarvskommuner.

Haderslev Kommune har flere forskellige museer og arkiver, som gemmer på Haderslevs og Sønderjyllands historie.

Haderslev Kommune har siden udnævnelsen haft særligt fokus på kulturarven og dens muligheder og betydning i mange sammenhænge, bl.a. gennem de fem kulturmiljøer Aarøsund, Haderslev Bymidte, Tørning Mølle/Christiansdal, Gram og landskabsbåndet, der binder de fire punkter sammen fra Aarø gennem tunneldalen og til Gram Bakkeø.

Kulturelle fyrtårne:
Haderslev Kommune har et mangfoldigt kulturliv, hvor den næste oplevelse aldrig er langt væk. I Haderslev bymidte finder du vores biograf, teater, cafeer, restauranter og et livligt handelsliv samt koncerter og foredrag på Harmonien. I slotsbyen Gram afholdes der koncerter, foredrag og forskellige events året rundt på Gram Slot.

Haderslev Lysfest på Haderslev Kaserne er et af Danmarks absolut største samlingspunkter til markeringen af Danmarks Befrielse den 4. maj 1945. Siden 1950 samles tusindvis af borgere, ikke alene fra Haderslev, men fra hele Syd- og Sønderjylland, for at lytte til afspilning af frihedsbudskabet, se lysene blive tændt i vinduer, høre lysfesttalen og synge med på fællessange.

Kultur

Hver sommer afholdes den årlige musikfestival Kløften Festival, ligesom Sønderjyllands sjoveste byfest, Høtte i Vojens, hvert år trækker tusindvis af deltagere, der kommer for at hygge sig til det traditionsrige Høtteoptog, musik, tivoli og børnekræmmermarked.

Kultur

Når sensommeren slutter, samles også tusindvis af kommunes borgere til Stafet for Livet, hvor vi sammen fejrer livet, mindes og gøre en forskel, når der bliver samlet ind til kampen mod kræft i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse.

Kultur

Du kan også deltage i den årlige ringridningsfest Vested Ringridning, Pins’Mærken byfest i Gram og meget, meget mere.

Se også​