Mød de lokale

Hver måned beriges vi med nye borgere. Her på siden kan du møde et udpluk af de borgere, der har bosat sig blandt kommunens 55.450 indbyggere.

Mød de lokale og hør dem fortælle om deres personlige favoritsteder.

Mød tilflytterne, der fik råd til drømmehuset ved vandet på Ørbyhage og det nyuddannede par, der byggede nyt hus på en af vores nye udstykninger i den nordlige bydel af Haderslev.

Mød de lokale
Play Video

Pia nyder friheden på sin MTB

Play Video

Nynne kobler af med naturen i Aarøsund

Play Video

Anders finder ro i vandet i Vedsted

Play Video

Sofie har altid haft en kærlighed for Haderslev og Sønderjylland

Play Video

Lone har det hele inden for 10 kilometer

Velkomstmateriale

Med henblik på at give tilflyttere en god modtagelse har man enkelte steder i Haderslev Kommunes landdistrikter og byer udviklet et lokalt velkomstmateriale til udlevering til potentielle og nye borgere. Her har du mulighed for at gennemse og lade dig inspirere af tre forskellige bud på, hvordan man både i proces og materiale kan gøre lidt ekstra for at invitere tilflyttere indenfor i lokalsamfundet.

Vojens bosætningsfolder

Forum Vojens har oprettet en velkomstpakke som tilbud til nye borgere. Da GDPR-regler bevirker, at man ikke umiddelbart kan få oplysninger om nye tilflyttere gennem kommune og Folkeregister, er det nødvendigt at tage udgangspunkt i en frivillig ”tilmelding” fra nye borgere. Samtidig distribueres tilmeldingsfolderen hos boligforeninger og ejendomsmæglere.

Nustrup velkomstpakke

I Nustrup har Lokalrådet valgt at lave en velkomstpakke, som rummer information og særlige tilbud til nye borgere. Målsætningen er at invitere nye borgere ind i det aktive fællesskab. Foreninger, institutioner og sociale arrangementer har således udviklet et materiale, som beskriver målgruppe og mulighed for deltagelse. Nærmeste naboer til nye borgere kan hente velkomstpakken i Nustrup Hallen og medbringe den ved velkomstbesøg.

Jegerup velkomstfolder

I Jegerup har en gruppe på syv medlemmer arbejder med temaet ”den gode velkomst”. Man har opdelt Jegerup i ”zoner”, så tilflyttere bydes velkomne med en blomst og en folder af naboer, der bor i området. Der ringes på døren, og i de fleste tilfælde bydes man indenfor til en snak.

Hvad siger andre tilflyttere

Jannie Thomsen

Mød Jannie og Brian, der flyttede til Vojens fra Sjælland for tyve år siden. De fik begge job ved Flyvestation Skrydstrup, og ville gerne bo på landet. Siden er der kommet tre børn og en del forskellige dyr til.

Læs mere

Louise, Andreas og Theo

Mød Louise, Andreas, Theo og hunden Else, der bor på en gård lidt nord for Haderslev. Andreas er årsagen til, at Louise og sønnen Theo nu bor på landet og ikke Vesterbro længere. Kærligheden og fordelene kaldte mod Sønderjylland.

Læs mere
Lise Andreas og Frigg

Lise, Andreas og Frigg

350 kvadratmeter flot arkitekttegnet bedre byggeskik- hus udgør hjemmet for familien Ellingsgaard Baastrup. Men faktisk var det ikke planen, at de skulle vende hjem til Haderslev. Lise og Andreas faldt for drømmehuset i Haderslev.

Læs mere
Studieliv med et stærkt sammenhold

Studieliv med et stærkt sammenhold

23-årige Mia McCaul kommer oprindeligt fra Aarhus, men flyttede sidste år til Haderslev for at læse grafisk og visuel kommunikation på UC Syd. Her har hun fundet et studiemiljø præget af stærkt sammenhold og ro til at læse uden at skulle prioritere et fritidsjob, ikke mindst fordi huslejen er lav, sammenlignet med andre studiebyer.

Læs mere
Spar penge ved at flytte til Haderselv

Fra Tinder til drømmehuset ved vandet

Familien Raun Hollesen består af Mette (40), Kasper (49), Kaspers datter (15) og Mettes fire børn på 17, 17, 12 og 9 år. Familien flyttede i 2017 fra Vejle til deres 200 m2 naturskønne hus på Ørbyhage lige ned til Haderslev Fjord.

Læs mere

Vi er klar til at hjælpe dig​

Cathrine Amilie Andersen

Bosætningskonsulent

Bo i Haderslev