Search
Close this search box.

Det får du i Haderslev Kommune

Du kender sikkert superligaklubben SønderjyskE Fodbold, og mon ikke du er bekendt med SønderjyskE ishockey. Det er heller ikke utænkeligt, at du har skyllet delikatesser fra slagter Chr. Vollstedt ned med en kold øl fra bryggeriet Fuglsang. Du er muligvis også stødt på arrangementer og koncerter med Gram Slot og Kløften Festival som afsendere, ligesom du måske har fejret friheden til Haderslev Lysfest.

… vidste du for øvrigt, at vi har adgang til naturperler som dyrehaven og de fantastiske sandstrande langs østkysten? Er du til action bør du også udforske MTB-sporene i Pamhule Skov og Stenbæk Plantage, skaterbanen StreetDome og de mere end 50 aktiviteter.

Her kan du læse mere om noget af det, vi kan tilbyde.

Fantastisk natur

En tur på moutainbike i Stensbæk Plantage, travetur i dyrehaven, hvor du kan komme helt tæt på rådyrerne, en tur i kajakken i fjorden eller i bølgen blå på vores lækre badestrande. Naturen i Haderslev Kommune er mangfoldig – og den er tæt på, næsten uanset hvor du bosætter sig i kommunen.

Ved den vestlige del af Haderslev Dam ligger f. eks. den 100 hektar store dyrehave. Her færdes dådyr og krondyr på den store, åbne slette. Her finder du også naturlegeplads med bålplads og Det Grønne Forsamlingshus, der kan lejes til arrangementer.

Kultur og kunst

Haderslev Kommune har et mangfoldigt kulturliv, hvor den næste oplevelse aldrig er langt væk. I Haderslev bymidte finder du vores biograf, teater, cafeer, restauranter og et livligt handelsliv samt koncerter og foredrag på Harmonien. I slotsbyen Gram afholdes der koncerter, foredrag og forskellige events året rundt på Gram Slot.

''Før havde vi en lille lejlighed i Kbh NV - nu har vi arkitekttegnet bolig på 350m2 midt i Haderslev''
Lise Andreas og Frigg
Lise, Andreas & Frigg
Tilflyttere

Dagtilbud og skole

Vi ved, at du skal være tryg, når du sender dit barn i daginstitution og skole og kan tilbyde et stort udbud af dagtilbud, skole og uddannelser, der gør det nemt at få hverdagen til at hænge sammen og skaber en tryg base for dine børn. Vi har pasningsgaranti og er altid behjælpelige med at finde en institutionsplads, hvor dit barn kan blive passet i både traditionel- og naturdagpleje, vuggestue og børnehave.

Her kan du læse mere om kommunens dag- og skoletilbud.

Vidste du, at Haderslev Kommune har førertrøjen på, når det handler om dagplejere, der får børnene ud at lege i den friske luft? Det er en position, vi er stolte af. Læs om vores dagplejere i Jydske Vestkysten.

Vi er klar til at hjælpe dig​

Cathrine Amilie Andersen

Bosætningskonsulent

Bo i Haderslev