Det får du i Haderslev Kommune

Du kender sikkert superligaklubben SønderjyskE Fodbold. Måske har du skyllet lækre delikatesser fra slagter Chr. Vollstedt ned med en kold øl fra Fulgsang. Eller været til koncerter på Gram Slot, fejret friheden til Haderslev Lysfest og sunget med på melodien til Kløften Festival. 

EN KOMMUNE I UDVIKLING

… men vidste du også, at Haderslev Kommune byder på den naturskønne dyrehave, den unikke skaterbane StreetDome, fantastiske strande, hæsblæsende moutainbike-ruter – og en samarbejdsviling kommune? Her kan du læse mere om alt det, vi kan tilbyde.

Haderslev er en kommune, hvor vi vil dig og hinanden. Vi har gode muligheder for iværksættere og kan tilbyde over 23.000 arbejdspladser i kommunen. Vi er ligeledes en del af det dynamiske vækstfællesskab i Trekantområdet og har motorvejsforbindelse til hele Jylland samt direkte adgang til jernbanen i Vojens. Og så ligger vi ikke mindst tæt på store godshavne, Tyskland og det resterende Europa.Vi har talt med nogle af vores tilflyttere for at høre, hvorfor de valgte Haderslev Kommune. Du kan bl.a. møde økonom-parret fra Aarhus, der købte den gamle landsbyskole nær Gram, den sammenbragte familie, der fik råd til drømmehuset ved vandet på Ørbyhage og det nyuddannede par, der bygger nyt hus på en af vores nye udstykninger i den nordlige del af Haderslev By. 

Arbejdspladser

I Haderslev Kommune:

23.500

Inden for 30 minutters afstand:

66.900

Inden for 60 minutters afstand:

371.700

Smuk natur

En tur på moutainbike i Stensbæk Plantage, travetur i dyrehaven, hvor du kan komme helt tæt på rådyrerne, en tur i kajakken i fjorden eller i bølgen blå på vores lækre badestrande. Naturen i Haderslev Kommune er mangfoldig – og den er tæt på, næsten uanset hvor du bosætter sig i kommunen.

Ved den vestlige del af Haderslev Dam ligger f. eks. den 100 hektar store dyrehave. Her færdes dådyr og krondyr på den store, åbne slette. Her finder du også naturlegeplads med bålplads og Det Grønne Forsamlingshus, der kan lejes til arrangementer.

Kulturelle fyrtårne

Haderslev Kommune har et mangfoldigt kulturliv, hvor den næste oplevelse aldrig er langt væk. I Haderslev bymidte finder du vores biograf, teater, cafeer, restauranter og et livligt handelsliv samt koncerter og foredrag på Harmonien. I slotsbyen Gram afholdes der koncerter, foredrag og forskellige events året rundt på Gram Slot.

 

"Vi drømte om at bo ved vandet, men det var for dyrt i Kolding og Aarhus. Her fandt vi drømmehuset i vandkanten."
Kasper Raun Hollesen
Tilflytter

Dagtilbud og skole

Vi ved, at du skal være tryg, når du sender dit barn i daginstitution og skole og kan tilbyde et stort udbud af dagtilbud, skole og uddannelser, der gør det nemt at få hverdagen til at hænge sammen og skaber en tryg base for dine børn. Vi har pasningsgaranti og er altid behjælpelige med at finde en institutionsplads, hvor dit barn kan blive passet i både traditionel- og naturdagpleje, vuggestue og børnehave.

Her kan du læse mere om kommunens dag- og skoletilbud.

Vidste du, at Haderslev Kommune har førertrøjen på, når det handler om dagplejere, der får børnene ud at lege i den friske luft? Det er en position, vi er stolte af. Læs om vores dagplejere i Jydske Vestkysten.

Idraet-1

Uddannelse

Team Danmark Elitekommune:


Som Team Danmark Elitekommune arbejder Haderslev Kommune på at sikre de absolut bedste muligheder for at vore lokale talenter lykkes, både i livet, sporten og skolen. TalentCenter Haderslev er den fælles betegnelse for Haderslev Kommunes satsning på talentudvikling og eliteidræt på tværs af sport og kultur. Som elitekommune samarbejder Haderslev Kommune og Team Danmark blandt andet om at styrke eliteidrætsklubberne og træneruddannelser, etablere kraftcentre i samarbejde med relevante specialforbund samt formidle ekspertviden inden for idrætsmedicin, ernæring, fysisk træning og idrætspsykologi.

Samarbejdet skal også omfatte udviklingen af idrætsskoler, som er folkeskoler med et udvidet idrætstilbud, samt fleksible uddannelses-, bolig- og jobmuligheder for talenter og eliteudøvere.

Ungdoms- og videregående uddannelser:

Når det gælder ungdomsuddannelser er Haderslev Katedralskole Sønderjyllands største gynmasium, ligesom vi tilbyder et udvalg af erhvervsrettede og tekniske uddannelser. Derudover kan vi byde på videregående uddannelser via UC Syd, hvor du bl.a. kan læse til lærer, fysioterapeut, ernæring og sundhed, grafisk kommunikation eller blive professionsbachelor i skat.

MUSIKKLASSER:

Haderslev Kommune har 49 musikklasser fordelt på alle skolerne i kommunen. Det betyder at alle børn – i skoletiden – kommer til at spille på et instrument i minimum 2 år.

Læs mere om vores Musikklasser her

Vi er klar til at
hjælpe dig

Cathrine Amilie Andersen

Bosætningskonsulent