Search
Close this search box.

Smuk natur

En tur på moutainbike i Stensbæk Plantage, travetur i dyrehaven, hvor du kan komme helt tæt på rådyrerne, en tur i kajakken i fjorden eller hop i bølgen blå på vores lækre badestrande.

Naturen i Haderslev Kommune er mangfoldig – og den er tæt på, næsten uanset hvor du bosætter sig i kommunen.

Ved den vestlige del af Haderslev Dam ligger f. eks. den 100 hektar store dyrehave. Her færdes dådyr og krondyr på den store, åbne slette. Her finder du også naturlegeplads med bålplads og Det Grønne Forsamlingshus, der kan lejes til arrangementer.

Stensbæk Plantage er mere end en almindelig vestjysk hedeplantage. De unikke landskabsformationer, urørte å-slyng, store heder og vådbundsområder byder på masser af oplevelser. Plantagen er ca. 770 hektar stor og ligger på Gelså Hedeslette mellem Ribe og Gram. Her finder du både afmærkede vandreruter, ridestier og et 7 km. langt moutainbike-spor. Stensbæk Plantage udgør et samlet natur- og skovområde på over 2.000 hektar. Her holder kronvildt, råvildt, ræven, grævlingen og odderen til. Natravn, stor hornugle, sortspætte og grønspætte hører til nogle af de mere specielle fugle, du kan opleve i området.

Haderslev Kommune er en af Danmarks mest populære sommerhuskommune ikke mindst på grund af vores dejlige og børnevenlige badestrande ud til Lillebælt. Dem finder du ved Hald, Flovt, Kelstrup, Diernæs eller Hejsager. Du kan også bade i Vedsted Sø, der er en af Sønderjyllands reneste søer.

Skal du ud på den helt store vandretur, foregår det på Camino Haderslev Næs. Her finder du en 106 km. lang vandrerute, der går gennem bl.a. mark og skov, grusstier og cykelstier, før ruten slutter ved Haderslev Domkirke.

Se også​