Search
Close this search box.

Elitesport og musikklasser i Haderslev Kommune

Team Danmark Elitekommune:


Som Team Danmark Elitekommune arbejder Haderslev Kommune på at sikre de absolut bedste muligheder for at vore lokale talenter lykkes, både i livet, sporten og skolen. TalentCenter Haderslev er den fælles betegnelse for Haderslev Kommunes satsning på talentudvikling og eliteidræt på tværs af sport og kultur. Som elitekommune samarbejder Haderslev Kommune og Team Danmark blandt andet om at styrke eliteidrætsklubberne og træneruddannelser, etablere kraftcentre i samarbejde med relevante specialforbund samt formidle ekspertviden inden for idrætsmedicin, ernæring, fysisk træning og idrætspsykologi.

Samarbejdet skal også omfatte udviklingen af idrætsskoler, som er folkeskoler med et udvidet idrætstilbud, samt fleksible uddannelses-, bolig- og jobmuligheder for talenter og eliteudøvere.

Klasser med instrumentalundervisning i folkeskolen

Fra 1. august 2018 kan Haderslev Kommune bryste sig af at have 49 musikklasser fordelt på alle skolerne i kommunen. Det betyder at alle børn – i skoletiden – kommer til at spille på et instrument i minimum 2 år.

Initiativet er forankret i musikskolens strategi om, at alle børn i kommunen skal være en del af musikskolen. Det er en stor ambition – men folkeskolereformen har været løftestang for at få det muliggjort. I Haderslev kommune er der nemlig allerede et stort samarbejde mellem musikskolen og samtlige folkeskoler.

Som i alle andre kommuner har Haderslev oplevet et markant fald i interessen for musikundervisning gennem de seneste par årtier. Derfor har vi set det som vores mission på systematisk vis at udbrede kendskabet til aktiv musikudøvelse blandt kommunens børn. Vi har været ambitiøse og tænkt alle børn i kommunen med i visionen. Og netop det har skabt stor lydhørhed på skolerne, der alle er gået med projektet.

Musikskolen har de seneste to år – i samarbejde med udvalgte folkeskoler – prøvekørt de musikpædagogiske, didaktiske og indholdsmæssige forudsætninger for at lykkes med at undervise en hel klasse på samme instrumenttype. Vi har knækket koden til denne musikundervisningsform, og er fra sæson 17/18 startet på samtlige folkeskoler i Haderslev kommune.

Se mere om vores Musikklasser her:

Se også​