Search
Close this search box.

Fra Nørrebro til Nørregade i Haderslev

Hvorfor valgte I at flytte til (og tilbage) Haderslev?

Maria (35 år): ”Jeg er født og opvokset i Haderslev og lavede den klassiske med at flytte og tro, at jeg aldrig skulle tilbage. Så mødte jeg Loui, og vi boede i en andelslejlighed på Nørrebro, men da vi ventede vores første barn, blev vi tvunget til at tage en beslutning om, hvor vi skulle bo på lidt længere sigt.”

Loui (30 år): Jeg er opvokset på Vestegnen. Vi er kommet af og til i Haderslev, fordi Maria er herfra. Jeg er uddannet tømrer, og så er jeg skater. Jeg har altid undret mig over, hvorfor man ikke kunne finde skaterudstyr, tøj m.m. til en som mig i Haderslev – og særligt, når man har et af Europas bedste skater-parks her. ”

Det blev startskuddet til butikken, Nollie?

Maria: ”Hvis man ikke kan få det, man gerne vil have, så må man skabe det. Vi begyndte at joke lidt med, at vi kunne åbne en streetwear-butik. Ret hurtigt blev vi enige om, at hvis det var en idé, der skulle rykkes på, så skulle det være, inden Mads – Maria og Louis dreng på 1 år – blev for stor.”

Hvorfor starte butikken i Haderslev – og ikke eksempelvis på Nørrebro?

Maria: ”Det er leg og et eksperiment. Da vi sad i København, var det urealistisk, at vi kunne få det hele, men det har vi virkelig fået her. Følelsen af at være lokalt forankret er stor. Nu kommer folk til os. Vi føler, at vi har fået teltpløkkerne sat hårdt i. Vi håber også, at vi kan appellere til unge mennesker i forhold til at blive – eller i hvert fald komme hurtigt tilbage, for Haderslev har meget at byde på”.

Loui: ”Ja, men Haderslev kan noget. Her er nogle cool mennesker, som blandt andet har været med til at inspirere os, og vi vil gerne tappe ind i det kreative. Vi er blandt andet inspireret til butikken af menneskerne bag Kunsthal6100, Saltlageret og Skøtts Kaffebar.”

Hvordan fandt I butikslokalet her?

Loui: ”Under vores lejlighed i Nørregade var et ledigt butikslokale. Maria og Loui fik en aftale med udlejeren om, at de kunne indrette lokalet, som de ønskede. Væk kom de sænkede lofter og i stedet fik lokalet et lidt mere industrielt og råt look. Fordi vi bor ovenpå og fordi lokalet trængte til lidt ”shine” og jeg jo selv er tømrer, har vi kunne lave en god aftale om lokalerne her.”

Hvad er Nollie?

Loui: ”Nollie er et skaterudtryk, og der er da også streetwear-tøj og skateboards i butikken. Men der er også meget andet. Nollie er ikke en teen-butik eller en herretøjsbutik – den er for alle. Her kommer virkelig mange, der sætter pris på at komme ind og blive inspireret. Vi oplever, at kunderne rigtig gerne vil kvalitet, og vi vil gerne give dem en oplevelse, de ikke kan få, hvis de handler på nettet. Vi har bl.a. også drinks, events m.m.”

Hvordan er I blevet inspireret?

Loui: ”Vi er faktisk blevet inspireret flere lokale iværksættere. Vi rakte ud til flere af dem, da vi ville starte butikken. Vi er særligt blevet inspireret af menneskerne bag Skøtts kaffebar, StreetDome, Kunsthal6100, Saltlageret m.fl. De har alle været så gode at hjælpe os i gang med en masse lokal viden, inspiration og opbakning. Særligt opbakningen har betydet rigtig meget. De folk vi rakte ud til, kommer nu og besøger os her – og handler i butikken.

Maria: ”Vi har også fået rigtig god hjælp fra HER – Haderslev Erhvervsråd – med deres hjælp til iværksættere. De har bl.a. en klippekortsordning, som har været en stor hjælp for os.”

Det må have været en stor kontrast for dig, Loui?

Loui: ”Ja, men Haderslev kan noget. Her er nogle cool mennesker, som blandt andet har været med til at inspirere os, og vi vil gerne tappe ind i det kreative. Vi har fået det fællesskab vi har ledt efter, bl.a. ved at række ud til folk – og har vi bare fået så kanon en velkomst og opbakning – at det bekræfter én i at flytningen hertil – og det at starte butikken – var det helt rigtige.”

Maria: ”Ja, vi er ligesom bare landet – bedre end vi turde håbe. Teltpløkkerne er sat solidt i jorden. Her har vi bl.a. naturen lige uden for – Damparken, haven hos dagplejeren eller naturen hos bedsteforældrene. Vi føler lidt, vi er på sommerferie, når vi kan tage til Flovt og få en aftendukkert. Det er en kæmpe kontrast til København på godt og ondt, men efterhånden mest på godt.”

Vil du vide mere?

Vil du se mere om hvad du kan finde i butikken Nollie? Du finder butikken Nollie på Nørregade 27, 6100 Haderslev – og på hjemmesiden www.Nollie.dk.