Search
Close this search box.

Hjem til kærligheden i Skovbølling

Mød Louise, Andreas, Theo og hunden Else, der bor på en gård lidt nord for Haderslev. Andreas er årsagen til, at Louise og sønnen Theo nu bor på landet og ikke Vesterbro længere. Kærligheden og fordelene kaldte mod Sønderjylland.

Hvorfor har I valgt at bo på landet?

Louise (34 år): ”Theo og jeg flyttede ind på gården i Skovbølling (6 km. nord for Haderslev) til Andreas i december 2020 – efter at jeg har boet på Vesterbro de sidste 10 år, og Theo på tre har ikke prøvet andet end Vesterbro. Selvom jeg er fra kommunen, så var planen nødvendigvis ikke at skulle flytte tilbage, men så stod Andreas lige pludselig en dag midt på Enghaveplads i København. Andreas var ikke til at rykke til storbyen på den lange bane. Vi vidste hvem hinanden var i forvejen, fordi vi faktisk har gået på handelsskole sammen.”

Andreas (35 år): ”Jeg driver et biodynamisk landbrug moderne landbrug her i Skovbølling, Dalsgaard & Barsøe, med biodynamiske stude og økologiske kyllinger i samarbejde med min kompagnon Nikolaj Dalsgaard.”

Så dig og Theo vinkede farvel til Vesterbro?

Louise: ”Jeg solgte min lejlighed på Vesterbro, og så flyttede Theo og jeg ind hos Andreas i Skovbølling.

Andreas: ’’Jeg har altid holdt af landet, naturen og dyr – og jeg ville simpelthen få klaustrofobi af at skulle bo i byen uden pladsen og naturen. Vi har så mange fordele her på landet – som livet i byen bare ikke kan tilbyde én.’’

Så det er Louises skyld, at I bor så pænt?

Louise: ”Jeg startede med at købe at købe stakkevis af MDF-plader, og gik derefter i gang med den helt store omgang af DIY, IKEA-hacks m.m. Vi bor til leje her på gården, da vi en dag skal overtage Andreas forældres gård i Errested. Derfor har gården fået hele turen, men på en budgetvenlig måde. Jeg har bygget det meste selv med hjælp fra min far: bogreolen, radiatorskjulere m.m. Selv køkkenet er faktisk det gamle køkken, som har fået en make-over.”

Andreas (griner): ”Ja, jeg har en kiste og et kranie tilbage.”

Louise Andreas og Theo

 

Hvilke fordele har der været ved at flytte?

Louise: ”Der er mange. De største fordele er, at netværket og sammenholdet her i Haderslev Kommune er så stærkt. I København er man jo tit ude af hjemmet, for at bruge tid med hinanden. Det bliver af og til lidt hektisk og ikke så personligt. Det er helt anderledes nu. Her besøger man mere hinanden i hinandens hjem, hvilket giver mere kvalitetstid. Vi har jo også pladsen nu til at samle venner og familie, hvilket er en kæmpe fordel.

Hvad betyder fællesskabet for jer?

Louise: ”Det fællesskab jeg havde på Vesterbro med min andelsforening, har jeg også fået her – bare på en anden måde. Her har vi en fælles aktivitetsplads mellem gårdene, og sammenholdet er generelt bare rigtig godt. Naboerne kommer lige forbi med ting, som de synes man skal have. Selv Theo elsker at komme på besøg på de andre gårde.  Vi har også et vennepar lige rundt om hjørnet, for Andreas kompagnon Nikolaj, bor på nabogården med sin kæreste og datter. Det er fedt at vi har så meget fællesskab samlet her.”

Hvad kan livet på landet?

Andreas: ”Vi har naturen og pladsen. Vi har en stor have, dyr – hunden Else og et par kælegrise, bålplads og skov ved siden af os. Vi tager af og til ud i Skoven og laver mad over bål. Det er virkelig hyggeligt. Vi bor jo også kun få km. udenfor byen, og vi bor ikke langt fra motorvejen, så vi kan nemt komme til alt på ingen tid.”

Louise: ”Ja, og så har jeg fået Andreas til at lave en køkkenhave til mig. Den blev jo kæmpe. Alt dette kunne jeg ikke få på Vesterbro. Theo elsker også livet på landet. Menneskerne, dyrene og sammenholdet.”

Hvordan har jobmulighederne været, efter du er flyttet, Louise?

Louise: ”Jeg har fået job som Account Manager inden for rekruttering ved
konsulenthuset HARTMANNS i Fredericia og dækker hele Sønderjylland. Jeg er derfor meget ude ved de forskellige virksomheder i Sønderjylland, og jeg bliver hele tiden imponeret over de virksomheder vi har i Sønderjylland. De gemmer sig lidt mere, men der er jo virkelig nogle imponerende virksomheder rundt omkring.”

Vil du følge med på Instagram?

Vil du følge med hos Louise og deres smukke gård på Instagram, så find dem på @fra1763_til6100

Andreas biodynamiske moderne landbrug med 250 biodynamiske stude, 125.000 økologiske kyllinger og kælegrise, Dalsgaard & Barsøe, kan findes på @dalsgaardbarsoe

Bonus info
Dalsgaard & Barsøe leverer bl.a. kød til lokale restauranter, såsom Det Gamle
Apotek i Haderslev, og til leverandøren spis min gris, hvorefter det bl.a. kommer til verdens bedste restaurant – nemlig Noma.

 

Louise Andreas og Theo