Search
Close this search box.

Naturskønne omgivelser nær Gram

Familien Rudolph består af Joan (41), Kim (45) og parrets tre børn på 16, 14 og 9 år. Parret er bosat ved Gram, hvor de i 2002 købte deres hus, der grænser op til Stensbæk Plantage.

Familien Rudolph består af Joan (41), Kim (45) og parrets tre børn på 16, 14 og 9 år. Parret er bosat ved Gram, hvor de i 2002 købte deres hus, der grænser op til Stensbæk Plantage.

Både Joan og Kim kommer fra området omkring Gram og ville gerne have masser af plads, naturskønne omgivelser og bo lidt udenfor byen. Valget faldt på et 380 m2 store hus lige udenfor Arnum, der ligger klods op af det 20.000 kvadratmeter store naturområde Stensbæk Plantage, der bl.a. byder på ridestier, en 25 km. lang mountainbike-rute, vandrestier og en skiløjpe.

– Beliggenheden til skoven betyder rigtig meget. Vi er udenfor byen, tæt på skov, men alligevel ikke langt væk fra de større byer i området. Jeg driver et privat pasningstilbud for børn ml. 0-2 år med fokus på bl.a. natur og det er dejligt, jeg kan tage mine dagplejebørn med i skoven året rundt, så de lærer dyr og planter at kende, får masser af frisk luft og bygger huler, forklarer Joan, der også har jagttegn.

Også Joans egne børn har nydt godt af plantagen, der havde stor betydning, da parret købte hus.

– Jeg har selv haft en rigtig fed barndom på landet og den mulighed ville jeg gerne give videre til mine egne børn. Jeg synes, det har været en stor frihed og fordel at kunne gå over i skoven med sine børn, at de har kunnet bygge huler og klatre med deres venner og fået nogle gode oplevelser. Her er ro og fred og plads til at være sig selv, forklarer Joan.

Naturskønne omgivelser når Gram

Mere hus for pengene
Kim arbejder på 10. år som fleet manager hos Arla og har kontor i Branderup syd for Arnum, ca. et kvarters kørsel fra parrets hus. 2-3 gange om ugen kører han i forbindelse med sit arbejde til Aarhus, hvor Arla har hovedkvarter.

– Jeg synes, det fungerer fint at pendle til Aarhus, når jeg skal derop. Det handler egentlig bare om at stå op i ordenligt tid, så jeg kommer udenom myldretiden omkring de større byer. Det tager som regel omkring to timer, siger Kim.

For Joan og Kim har det været vigtigt at finde det rigtige hus i den rigtige beliggenhed, selvom det har betydet ugentlige pendlerture til Aarhus for Kim.

– Her har vi plads og masser af grund til samme pris som et lille hus i en større by, og det har betydet mere for os at beholde de fordele, vi får ved et hverdagsliv her, fremfor et mindre hus i en lidt større by. Vi bor lidt ude i forhold til byerne, men har fået meget mere hus for pengene og så valgt at pendle i forhold til job, forklarer Kim.