Search
Close this search box.

Pernille Corydon

Smykkedesigner Pernille Corydon har oplevet et sandt iværksættereventyr fra baglokalet i Haderslev, hvor hun grundlagde sin virksomhed i 2007. I dag har hun 17 ansatte, 15 agenter og sælger sine smykker hos 600 forhandlere i 20 lande.

Smykkedesigner Pernille Corydon har oplevet et sandt iværksættereventyr fra baglokalet i Haderslev, hvor hun grundlagde sin virksomhed i 2007. I dag har hun 17 ansatte, 15 agenter og sælger sine smykker hos 600 forhandlere i 20 lande.

Pernille Corydon nåede kun at arbejde et par år som pædagog, før hendes iværksætterånd og selvlærte evner som smykkedesigner tog over. Hun åbnede sin egen livsstilsbutik på gågaden i Haderslev med udsigt til domkirken og begyndte at lave smykker i baglokalet. Stille og roligt begyndte det, der startede som et kreativt sats, at udvikle sig mere og mere. Pernille Corydon fik en agent, der opbyggede et forhandlernetværk. Så en agent mere. Og en agent mere.

I dag sælges Pernille Corydons smykker hos 600 forhandlere i 20 lande. Virksomheden er vokset fra at være en enkeltmandsvirksomhed til 17 ansatte, ligesom 15 agenter nu er tilknyttet brandet. På gulvet står utallige flyttekasser. Der er fortsat vækst i Pernille Corydon Jewellery, der snart flytter til nye lokaler i Haderslev. Om succesen siger Pernille Corydon selv:

– Jeg tror selvfølgelig, at jeg dels har ramt noget rigtigt på det rigtige tidspunkt, men jeg har også haft en anderledes tilgang til det at drive virksomhed. Jeg er selvlært smykkedesigner og er ikke skolet efter en bestemt skabelon, så jeg har haft en meget legende tilgang til mit design og til min måde at skabe forretning på, forklarer Pernille Corydon.

Ingen planer om at flytte
Som uddannet pædagog var Pernille Corydons udgangspunkt, at hun gerne ville lave smykker, hun syntes var pæne – og havde råd til.

– Jeg startede med at lave smykker til mig selv og min butik – og det udgangpunkt har jeg holdt fast i. Der er jo mange måder at beregne, hvad ting skal koste, men det kendte jeg sådan set ikke noget til, så jeg satte prisen efter, hvad jeg syntes, mit arbejde var værd som håndværk, siger Pernille Corydon.

Selvom virksomheden fortsat vækster og Pernille Corydon Jewellery som en del af modebranchen også oplever udfordringer ved at være funderet udenfor de store byer, har hun ikke tænkt sig at flytte væk fra Haderslev.

– Jeg brænder for at drive virksomhed og er god til det, men jeg har også et meget personligt drevet brand og har et familieliv, der skal hænge sammen her, hvor jeg bor, så jeg vil ikke bare flytte. Jeg har meget handel med udlandet og mange internationale samarbejder og det er klart, at det i min branche ville være lettere at få dem til de større byer, men så har jeg åbnet en flagshipstore i København i stedet, der også fungerer som base for alle dem, der f. eks. kommer fra udlandet under modeugen, forklarer hun.

Pernille Corydon

Lokal begejstring
Til gengæld har beliggenheden vist sig at være attrativ, både da det gjaldt opstarten af virksomheden, hvor der var brug for billige lokaler og i forhold til medarbejderrekruttering.

– Der bliver også gjort rigtig meget fra Haderslev Erhversråds side, både i form af iværksætterkurser, tilbud om netværk og så videre. Jeg har ikke selv benyttet mig ret meget af det, fordi jeg er meget selvkørende og derfor har fravalgt det, men der er rigtig mange gode rammevilkår og tilbud om hjælp.

Adgangen til kvalificeret og dedikeret arbejdskraft har Pernille Corydon ikke haft svært ved at finde i lokalmiljøet.

– Jeg har altid haft en meget stabil arbejdskraft med loyale medarbejdere. På den led har det været en stor fordel at drive virksomhed her, for hvis man gerne vil arbejde i den branche, vi er en del af, er der ikke uanede jobmuligheder hos et væld af attraktive modebrands. I København er der flere om buddet, både i forhold til arbejdsgiver og arbejdstager. Og der kommer ikke en konkurrende smykkedesigner lige rundt om hjørnet og headhunter medarbejderne, fortæller Pernille Corydon, der har bidt mærke i, hvor engagerede folk har været gennem sit smykkeeventyr.

– Det må jeg sige om Haderslev: Folk er virkelig begejstrede, når man gør noget andet og skaber noget nyt. Jeg synes ikke, jeg stikker hovedet frem som sådan, men jeg har mødt utrolig mange, der udtrykker en enorm stolthed ved et lokalt produkt og som kommer hen og fortæller, at de synes, man har gjort det godt. Det er meget rørende at opleve og noget helt særligt – og det tror jeg ikke, man ville opleve i en storby, lyder det fra smykkedesigneren.