Search
Close this search box.

Spar penge ved at flytte til Haderslev

I Haderslev er vi aktive med hjerte og vilje. Vi vil hinanden og gør vores bedste for at skabe gode vilkår for at bo og leve her. 

Samtidig kan du spare penge ved at flytte til Haderslev – se selv hvor meget her:

Købsbesparelse Haderslev ift. Kolding

547.680,-

120 kvadratmeter

Haderslev  kvadratmeterpris: 11.417,-

Kolding  kvadratmeterpris: 15.981,-

Kilde: boliga.dk

Fra Tinder til drømmehuset ved vandet

Familien Raun Hollesen består af Mette (40), Kasper (49), Kaspers datter (15) og Mettes fire børn på 17, 17, 12 og 9 år. Familien flyttede i 2017 fra Vejle til deres 200 m2 naturskønne hus på Ørbyhage lige ned til Haderslev Fjord.

Da Mette og Kasper mødte hinanden på Tinder for tre år siden, boede hun i Vejle med sine fire børn og han i Aarhus med sin teenagedatter. Da parret skulle finde fælles bolig, var de ikke i tvivl om beliggenheden: Kasper kommer fra den lille badeby Hejlsminde nær Haderslev, og gik på handelsskole i Haderslev og selvom Mette er opvokset i Esbjerg, har hun tilbragt alle sine somre på Ørbyhage, hvor hendes mormor og morfar havde en købmandsforretning, ligesom hendes mor i dag er bosat her.

– Jeg elsker naturen og har altid drømt om at bo ved vandet. Jeg er opvokset i Hejlsminde ved Lillebælt, hvor jeg tilbragte mange barne- og ungdomsår med at sejle jolle og windsurfe.  Prismæssigt var det umuligt for os at købe hus lige ned til vandet i f. eks. Kolding, Vejle eller i Aarhus, hvor jeg boede, da jeg mødte Mette, men det blev muligt her ved Haderslev Fjord, forklarer Kasper.

Nye interesser samler famlien

Som barn gik Mette ofte forbi det hus, parret nu har købt.

– Allerede som barn var jeg fascineret af huset, der ligger så utroligt naturskønt lige ned til vandkanten her ude på spidsen af Ørbyhage med vand og skov til alle sider. Jeg har altid tænkt, at det ville være fantastisk at bo her, fortæller Mette.

Da parret begyndte at lede efter hus i Haderslev Kommune, viste det sig, at Mettes gamle drømmehus på Ørbyhage faktisk var til salg. Parret slog til, forlod henholdvis Aarhus og Vejle og flyttede ind i 2017.

– At bo herude har givet os noget som familie, vi slet ikke havde forestillet os inden. Det er en stor kontrast at gå fra at bo i et villakvarter i Vejle og flytte herud, hvor børnene er i så tæt kontakt med fjorden, hvor vi sejler i børnenes jolle, ror i kajak eller står på stand-up paddle og hvor de ser ræven og rådyrene gå ude i haven. Vi har fået nogle andre interesser sammen og det har en megafed værdi for os, siger Mette.

Tilflyttere

Nemt at pendle

Mens Mette pendler til og fra Horsens hver dag, hvor hun arbejder som teamleder på vagtcentralen ved brandvæsenet, arbejder Kasper som sælger hos Hempel, der sælger skibsmaling. Kasper dækker hele Jylland og Vestfyn, og kører ud på kundebesøg fire gange i ugen og har ellers hjemmekontor, hvor han arbejder fra om fredagen.

– Mine kollegaer spørger nogle gange, hvorfor jeg gider pendle, men for det første kører jeg tidligt om morgenen, hvor jeg slipper udenom morgentrafikken, jeg er hurtigt ude på motorvejen og Kasper sørger for at børnene kommer med skolebussen, der kører herudefra ind til byen. Og for andet ved mine kollegaer jo ikke, hvad det er for nogle skønne omgivelser, jeg kører hjem til hver dag, forklarer Mette.

Et velfungerede sammenhold

Familien nævner også sammenholdet på Ørbyhage som en vigtig del af et velfungerede hverdagsliv.

– Vi blev lynhurtigt budt velkommen herude og inviteret med til alverdens aktiviteter, ligesom alle børnene er velkomne hos hinanden og hjælper hinanden med at bygge en tømmerflåde og bader sammen om sommeren eller går i ungdomsklub sammen, fortæller Kasper, mens Mette supplerer:

– Vi er så glade for at bo her. Naboerne er søde til at hjælpe, hvis man har brug for pasning, kommunen sørgede for, skolebussen fik en ekstra afgang fra byen til Ørbyhage, da der blev behov for det, foreningslivet er enormt aktivt og folk er så søde til at tage imod hinanden.