Search
Close this search box.

Smukke byhuse, skøn natur og korte afstande

Danbolig svarer på fire skarpe spørgsmål om boligmulighederne i Haderslev.

Susanne P. Linnet og Charlotte J. Nicolaisen fra Danbolig peger på de attraktive boligpriser, en smuk natur, et trygt og godt familieliv, de mange fritidsaktiviter og nærheden til vand, der gør Haderslev Kommune til et oplagt sted for børnefamilier. Vi har stillet Danbolig Haderslev fire skarpe spørgsmål om boligmuligheder i Haderslev.

Hvordan bor I selv?

Susanne: Jeg bor på Dyssebakken i Vojens, hvor jeg byggede nyt hus for 10 år siden. Inden da boede vi i et ældre hus, også i Vojens. Oprindeligt kommer jeg fra Tønder. Da vi slog os ned i Haderslev Kommune i sin tid, havde vi små børn og ville gerne bo et sted, hvor der var trygt at være. Det fandt vi i Vojens, der har stisystemer hele vejen til skolen, så børnene kan cykle selv til skole uden at skulle ud på offentlig vej. Samtidig boede mange af klassekammeraterne på samme vej, så der var altid venner at lege med. Vi har altid været superglade for at bo i Vojens, hvor vi har fået et rigtig godt netværk.
Charlotte: Jeg bor i hus med min familie midt inde i Haderslev. Jeg kommer oprindeligt fra Åbenrå, men har i mange år arbejdet i Haderslev, så det var nærliggende at flytte hertil, hvor vi havde ejendomsmæglerforretning. Vi bor på Aabenraavej og kan gå til det hele, hvilket jeg synes  er enormt bekvemt. Jeg er selv vokset op i en lille landsby, hvor man skulle køre til det hele. Mine børn kan selv tage ned i byen uden vi skal køre dem til og fra alt. Samtidig er en dejlig natur i området og det er nemt at komme på motorvejen, hvilket var vigtigt for min mand, der kører meget i sit job.

Hvorfor er Haderslev Kommune et godt sted at bo?

Susanne: Det er skønt, at der faktisk er vand rigtig mange steder i Haderslev – man kan kigge over inder- og yderdammen, fjorden eller havnemiljøet. Det kan jeg virkelig godt lide. Det faldt jeg for i sin tid. Og så er der mange smukke byhuse og et godt bymiljø, så der er altid noget at kigge på.
Charlotte: Haderslev har en størrelse, hvor der er rigtig mange tilbud i nærmiljøet. Vi tager selv tit ned til Streetdome, hvor børnene har løbehjul med, der er ny biograf, mange specilabutikker og tyske skoler. Og om sommeren kan man komme til stranden eller Årø utroligt nemt. Der er virkelig meget, man kan give sig til, for Haderslev Kommune favner bredt med stadionanlægget, ishockey i Vojens, MTB-sporet i Pamhule og fritidsaktiviteter for alle aldre. Hvis man gerne vil sejle, har vi hele havnemiljøet, som er enormt hyggeligt, hvor man kender hianden år efter år. Og så har vi ikke mindst Dyrehaven, så der er mange muligheder for at leve et aktivt liv.
Susanne: Haderslev er en by i udvikling, hvor der bliver gjort noget for at skabe et rart og spændende bymiljø, f. eks. med Jomfrustien, hvor man vil lave en grøn kile gennem byen, der er den nye biograf og den nye supercykelsti, der binder byen bedre sammen. Ude i oplandet er der virkelig mange ildsjæle, der står sammen om at arrangere forskellige arrangeenter som høstfest og fællesspisning, ligesom vi har mange villakvarterer, som er trygge at færdes i med små villaveje og stisystemer.

Hvordan er boligpriserne i Haderslev Kommune?

Charlotte: Vi har et stort udbud af byggegrunde, som man rent faktisk kan komme til og ikke skal betale 1 mio. kr. for, som man ellers skal mange andre steder. Vi kan tilbyde byggegrunde fra 6-700.000 kr. Hvis man overvejer at købe et nyere hus, har vi nye huse fra 2.5 mio. kr., hvor man i nogle af vores omkringliggende kommuner skal betale 3-4 mio. for et nyt hus.
Susanne: Som børnefamilie kan man få lidt mere luft i økonomien og stadig tage på sommerferie, selvom man har købt et nyt hus, fordi vi er det billigere på kvadratmeterprisen, der ligger på gennemsnitlig 9.200 kr. for ejerboliger. Man får meget for pengene i Haderslev Kommune.

Hvor skal man slå sig ned, hvis man gerne vil bo nær Haderslev By?

Susanne: Det kommer an på, hvad man lægger vægt på. Mange unge, som har været væk fra byen et par år, bosætter sig i Starup, der ligger bynært, har et godt halmiljø, adgang til fitness og gode dagtilbud og skole.  Mange kan også godt lide området omkring Goldbanen, fuglekvarteret, trækvarteret, de centrale boliger ved Parkvej, Aastrupvej og Mariegade, hvor du finder muremestervillaerne med sjæl og charme. Hvis man gerne vil have et helt nyt hus, er mange børnefamilier glade for Erlev Bjerge og Esbøjhøj. I foråret 2020 får vi desuden en ny udstykning med 60 byggegrunde i et rigtig dejligt område ved Fredstedvænget, der kommer til at ligge fantastisk med udsigt over yderdammen og natur.

Se ledige byggegrunde i Haderslev her.